Przepisy
Składniki
Burgery wołowe 2 szt.
Bułki do burgera 2 szt.
Sos paprykowy Sriracha Fanex 3 łyżki
Majonez dekoracyjny Fanex 4 łyżki
Ogórek świeży 1/5 szt.
Sałata 2 liście
Cebula czerwona ½ szt.
Pomidor ½ szt.
Cebulka prażona Tres Amigos 2 łyżki
Ser, np. cheddar 2 plastry
Sól do smaku
Sposób przygotowania
- Mięso usmaż na rozgrzanym grillu, na chwilę przed końcem smażenia połóż ser. Pomidora oraz cebulę pokrój w plastry.
- Przygotuj sos: w miseczce połącz majonez, sos paprykowy sriracha, ogórka pokrojonego w drobną kostkę oraz sól, wymieszaj.
- Bułki przekrój na połówki i opiecz również na grillu a następnie posmaruj każdą z nich przygotowanym sosem.
- Dolne połówki pieczywa posyp prażoną cebulką, następnie połóż usmażone mięso i kolejno: sałatę oraz plastry pomidora i cebuli.
- Kanapki przykryj pozostałymi połówkami bułek, dociśnij lekko dłonią i natychmiast podawaj.