Wróć do Przepisów

Burger wołowy z sosem paprykowym sriracha

Czas przygotowania

25

Ilość porcji

2

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Burgery wołowe 2 szt.

Bułki do burgera 2 szt.

Sos paprykowy Sriracha Fanex 3 łyżki

Majonez dekoracyjny Fanex 4 łyżki

Ogórek świeży 1/5 szt.

Sałata 2 liście

Cebula czerwona ½ szt.

Pomidor ½ szt.

Cebulka prażona Tres Amigos 2 łyżki

Ser, np. cheddar 2 plastry

Sól do smaku

Sposób przygotowania

  1. Mięso usmaż na rozgrzanym grillu, na chwilę przed końcem smażenia połóż ser. Pomidora oraz cebulę pokrój w plastry.
  2. Przygotuj sos: w miseczce połącz majonez, sos paprykowy sriracha, ogórka pokrojonego w drobną kostkę oraz sól, wymieszaj.
  3. Bułki przekrój na połówki i opiecz również na grillu a następnie posmaruj każdą z nich przygotowanym sosem.
  4. Dolne połówki pieczywa posyp prażoną cebulką, następnie połóż usmażone mięso i kolejno: sałatę oraz plastry pomidora i cebuli.
  5. Kanapki przykryj pozostałymi połówkami bułek, dociśnij lekko dłonią i natychmiast podawaj.

TIP


Chicken mexicana tortilla sandwich

Sałatka z ciecierzycy z granatem w chrupiących łódeczkach z tortilli

Sprawdź inne przepisy

0