Pieczone ziemniaki z solą morską i ziołami

Pieczone ziemniaki z solą morską i ziołami - Fanex

Liczba porcji: 4.
Czas przygotowania: 30 min.

Pieczone ziemniaki – lista niezbędnych składników:

Ziemniaki pieczone – sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki wyszoruj dokładnie pod bieżącą wodą, następnie osusz papierowym ręcznikiem. Cienkim i ostrym nożem ponacinaj wszystkie ziemniaki w cienkie plasterki nie docinając ich do końca – ziemniaki muszą pozostać w swoim kształcie.
  2. W miseczce połącz oliwę, Przyprawę do kurczaka Fusion Spices oraz posiekane zioła. Wymieszaj.
  3. Ziemniaki posmaruj dokładnie marynatą i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz do momentu, gdy będą miękkie – możesz to sprawdzić wykałaczką. Gotowe ziemniaki posyp Marynatą z solą i pieprzem, podawaj z kwaśną śmietaną lub sałatkowym majonezem posypane szczypiorem.

TIP! Takie ziemniaki możesz przygotować również na domowym grillu – ponacinane i zamarynowane ziemniaki zawiń w aluminiową folię i piecz na rozgrzanym grillu do momentu, gdy będą miękkie. Do środka możesz włożyć również kawałeczek masła.

To może Cię zainteresować: przepis na frytki z batatów z piekarnika.


Fanex