Kanapka śniadaniowa z szynką szwarcwaldzką i sosem Remoulada

Ilość porcji 1

Czas przygotowania 15 min.

 

Składniki:

Bułka paluch z ziarnami 1 szt.

Sos duński Remoulada Fanex 4 łyżki

Sałata karbowana 2 liście

Cebula czerwona 2 plastry

Musztarda Francuska Fanex 1 łyżeczka

Sałatka szwedzka Tres Amigos 1 łyżka

Natka pietruszki do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

  1. Bułkę przekrój wzdłuż na pół i opiecz na rozgrzanej patelni, następnie obie połówki chrupiącego pieczywa posmaruj sosem Remoulada Fanex.
  2. Na dolną połówkę pieczywa nałóż liście sałaty, następnie połóż plastry szynki, plastry cebuli oraz ogórków. Nałóż również francuską musztardę oraz listki natki pietruszki.
  3. Kanapkę przykryj pozostałą połówką pieczywa, dociśnij lekko dłonią i podawaj.

 

TIP! Taka kanapka zawinięta w pergamin, to idealna propozycja na drugie śniadanie do pracy.


Fanex