Kanapka klubowa Club Sandwich z awokado i chilli

Ilość porcji 4

Czas przygotowania 25 min.

 

Składniki:

Pieczywo tostowe 3 kromki

Majonez sałatkowy Fanex 3 łyżki

Grillowana pierś z kurczak 1 szt. (przepis Grillowana pierś z kurczaka)

Awokado 1 szt.

Chilli suszone w płatkach szczypta

Świeża kolendra 1 pęczek

Limonka ½ szt.

Boczek wędzony 3 plastry

Pomidor 1 szt.

Sałata ozdobna lub lodowa 2-3 liście

Jajka 1 szt.

Olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

  1. Kromki pieczywa opiecz w tosterze. Plastry boczku upiecz w piekarniku lub usmaż na chrupko na patelni. Awokado obierz ze skóry, wyjmij pestkę i podziel na dwie części. Pomidora, jedną połówkę awokado oraz pierś z kurczaka pokrój w cienkie plastry.
  2. Majonez przełóż do miseczki, dodaj pozostałą połówkę awokado i rozgnieć widelcem. Dodaj chilli, otartą skórkę z limonki oraz pokrojoną drobno kolendrę i wymieszaj.
  3. Każdą kromkę pieczywa posmaruj majonezem, na każdą z nich nałóż liść sałaty. Jajko usmaż na patelni przewracając na stronę żółtka po 2 minutach.
  4. Na pierwszą kromkę pieczywa połóż plastry pomidora oraz awokado, na drugą plastry kurczaka, boczku oraz usmażone jajko.
  5. Złóż kanapkę układając piętrowo kromki pieczywa. Kanapkę przykryj ostatnią kromką i lekko ściśnij dłonią. Każdy róg kanapki zepnij wykałaczką a następnie przekrój ją po przekątnej na cztery jednakowe trójkąty. Kanapki gotowe!

TIP! Zamiast kurczaka możesz użyć mięsa z piersi indyka. Kanapkę podawaj z frytkami i obowiązkowo z Ketchupem Premium VII…