Aktualności

Trendy w gastronomii na stacjach paliw

Udostępnij

Liczba oraz rodzaj konceptów gastronomicznych przy stacjach paliwowych w Polsce stale rośnie. Punkty te poszerzają także systematycznie swoją ofertę serwowanych produktów. Dziś na stacjach paliw możemy zakupić nie tylko hot-dogi czy zapiekanki – wybór jest znaczenie szerszy. Coraz częściej oferta tzw. przystacyjnej gastronomii, przypomina tę rodem z restauracji. Na niektórych stacjach możemy już zjeść pełnowartościowe dania lunchowe, przyrządzane przez profesjonalnych kucharzy.

W Fanex doskonale rozumiemy, jak działają koncepty gastronomiczne na stacjach paliw i wiemy jakich produktów oczekują ich klienci. Dlatego to właśnie nasze sosy i inne dodatki, są najczęściej wybierane przez branżę paliwową. Od ponad 30 lat, smak leży u podstaw wszystkiego, co robimy. Naszym głównym celem jest sprawianie, aby każdy produkt i jego smak był jak najlepszy. Dbamy o proporcje i udoskonalamy receptury tak, aby nasi klienci mieli pewność, że za każdym razem gdy otworzą opakowanie, smak sosu  zawsze będzie ten sam, tzn. smaczny i zbalansowany.

Nasze wieloletnie doświadczenie oraz rozbudowana infrastruktura produkcyjna, pozwala nam na komponowanie różnego rodzaju sosów i innych dodatków o ponadprzeciętnej jakości Premium, a do tego w dobrej cenie. Z jednej strony posiadamy w ofercie klasyczne produkty, których nie zmieniamy od lat, gdyż są one niezwykle cenione na rynku (np. Ketchup nr VII, Sos Amerykański, Remoulada, Sos Arabski), z drugiej zaś stawiamy na zróżnicowanie pewnej części wyrobów i wprowadzanie nieco bardziej egzotycznych nowinek kulinarnych, typu Sos Sriracha czy Ketchup Curry, które niezwykle szybko zdobywają uznanie klientów.

Nieustannie stawiamy także na rozwój technologii oraz poszukujemy nowych rozwiązań w procesach produkcji. Dzięki temu, oprócz bardzo dobrego smaku nasze sosy charakteryzują się niezwykle wysoką wydajnością. Ich wyrazisty aromat wydobywany poprzez połączenie poszczególnych składników i przypraw o najwyższej jakości, pozwala na zużywanie mniejszej ilości produktu, przy tak samo dobrym i intensywnym smaku. Klienci bardzo cenią sobie tę zaletę, gdyż ma ona wymierny wpływ na ich budżet zakupowy.

Klienci gastronomii przystacyjnej to coraz lepiej wyedukowani konsumenci, świadomi swoich wyborów, którzy jednocześnie poszukują sosów wyróżniających się, o niebanalnym smaku.

Restauracjom zlokalizowanym przy stacjach paliw, oprócz sosów proponujemy także trzy wyjątkowe linie produktów: Tres Amigos – naturalne dodatki warzywne, Fan&JOY – innowacyjne kulki żelowe o owocowych smakach oraz Fusion Spices - najwyższej jakości przyprawy, kompozycje rosołowe oraz unikalne marynaty. Teraz nasi klienci mogą liczyć na szeroką i komplementarną ofertę w zakresie dodatków gastronomicznych, dostarczanych wprost od jednego, polskiego producenta.


Euro Gastro 2019

Street food w Polsce ma się coraz lepiej

Polecane artykuły

0