Aktualności

Wyjątkowe warsztaty kulinarne w słupskim „Elektryku”

Udostępnij

Na początku grudnia mieliśmy przyjemność przeprowadzić warsztaty dla uczniów klas gastronomicznych Zespołu Szkół „Elektryk” im. Noblistów Polskich w Słupsku. Pod czujnym okiem szefa kuchni - Jakuba Sidorowicza, 12 młodych adeptów sztuki kulinarnej odkrywało tajniki nowoczesnej gastronomii. 🔥

Na warsztat wzięliśmy:
🥑 Przystawkę: tatar z łososia z mango, chilli i ogórkiem
🍅 Zupę: krem z pomidorów z salsą pomidorową
🥩 Danie główne: polędwiczki wieprzowe w sosie teriyaki na puree z batatów i kalafiora
🍏 Deser: szarlotkę w nowoczesnej odsłonie – dekonstrukcja

Podczas warsztatów promowaliśmy produkty Fanex, Tres Amigos oraz Greci, pokazując, jak wszechstronnie można je wykorzystać w kuchni. Uczniowie zachwycili się możliwościami, jakie dają wysokiej jakości składniki! 🌟

W zajęciach uczestniczyła także Pani Dyrektor, która była pełna uznania dla zaangażowania młodych kucharzy oraz profesjonalizmu warsztatów. To była prawdziwa uczta smaków i… wyjątkowa lekcja, jak sami podkreślili uczniowie. 👏

Dziękujemy za zaproszenie i cieszymy się, że mogliśmy być częścią tego kulinarnego wydarzenia. Relacja z warsztatów pojawiła się na stronie szkoły oraz w Głosie Pomorza! 📸

👉 Przeczytaj relację szkoły: https://home.zselektryk.slupsk.pl/2024/12/05/warsztaty-gastronomiczne/
👉 Zobacz artykuł w Głosie Pomorza: https://gp24.pl/warsztaty-gastronomiczne-w-slupskim-elektryku-zajecia-poprowadzil-jakub-sidorowicz/ar/c1-18980677

Fanex #SosyFanex #TresAmigos #Greci #Gastronomia #WarsztatyKulinarne #EdukacjaKulinarnychTalentów #HoReCa #KuchniaZPasją

Piernikowe szaleństwo z podopiecznymi Stacja Dom!

Polecane artykuły

0