Aktualności

SOSiWÓZ – więcej niż foodtruck

Udostępnij

Fanex, ceniony producent sosów i dodatków gastronomicznych, wprowadził wyjątkowy projekt – SOSiWÓZ. Nazwa będąca grą słów łączącą SOS i WÓZ doskonale oddaje ideę tego mobilnego konceptu – to coś więcej niż foodtruck. SOSiWÓZ to niezależna submarka i innowacyjna przestrzeń kulinarna, mająca na celu przyciągnięcie uwagi zarówno profesjonalistów z branży HoReCa, jak i zwiększanie świadomości dotyczącej marki Fanex wśród klientów detalicznych i miłośników street foodu.

- Chcieliśmy czegoś więcej niż zwykły samochód reklamowy. Zależało nam na nazwie, logo i designie, które od razu przyciągną wzrok i zapadną w pamięć. Myślę, że to się w pełni udało. SOSiWÓZ to wyjątkowy koncept, który nie tylko inspiruje, ale i angażuje. Pozwoli nam także nawiązać relacje z nowymi odbiorcami – mówi Piotr Kubiczek, Dyrektor Handlowy Fanex.

Innowacyjny design i branding z pazurem

SOSiWÓZ wyróżnia się oryginalnym designem i unikalnym konceptem, stając się submarką pod parasolem Fanex, która przyciąga fanów street foodu i wielbicieli wyjątkowych smaków. Za kreatywne opracowanie konceptu odpowiada warszawska agencja HEIMA Studio, która postawiła na różnorodną kolorystykę  inspirowaną barwami etykiet sosów Fanex. Wyraziste kolory, wyciągnięte wprost z produktów Fanex oraz śmiałe, ilustracyjne wzory graficzne, które przyciągają uwagę i sprawiają, że foodtruck Fanex natychmiast rzuca się w oczy.

Nowoczesny trend mobilnej kuchni – Foodtruck z misją

Wprowadzenie SOSiWOZu doskonale wpisuje się w jeden z najważniejszych trendów gastronomicznych ostatnich lat – rosnącą popularność street foodu. Wraz z dynamicznym rozwojem rynku foodtrucków, zmieniają się także oczekiwania konsumentów. Dziś poszukują oni nie tylko smaku, ale również unikalnych doświadczeń kulinarnych. Dzięki SOSiWOZOWI, Fanex dostarczał będzie właśnie takich wrażeń. To więcej niż zwykły foodtruck, to mobilne miejsce spotkań z produktami Fanex i przestrzeń kulinarnych inspiracji, która jednocześnie odpowiada na rosnący popyt na jakościowe, „mobilne jedzenie”.

SOSiWÓZ stworzono z myślą o kreatywnej prezentacji oferty produktowej Fanex, która trafia do różnych grup odbiorców: od profesjonalistów z branży gastronomicznej, po konsumentów detalicznych. W planach jest regularne uczestnictwo w wydarzeniach branżowych HoReCa, jak również na piknikach i eventach, których nieodłącznym elementem jest dobre jedzenie. Dzięki temu projektowi, Fanex ma szansę nie tylko zwiększyć świadomość swojej marki, ale także nawiązać relacje z nowymi odbiorcami.

SOSiWÓZ – nowy wymiar street foodu i miejsce inspiracji kulinarnych

SOSiWÓZ to jednak więcej niż tylko mobilna kuchnia. To showroom gastronomiczny, w którym Fanex prezentuje swoją ofertę produktową i kulinarną w wyjątkowy sposób. Dzięki profesjonalnym urządzeniom gastronomicznym, w foodtrucku można tworzyć i serwować różnorodne dania – od klasycznego street foodu, po kulinarne eksperymenty.

Przygotowanie SOSiWOZu jako „mobilnego showroomu” idealnie koresponduje z misją Fanex, która pragnie dostarczać smaki najwyższej jakości, dbając o każdy detal – od unikalnych receptur, aż po przyciągający wzrok branding.

- SOSiWÓZ to dla nas coś więcej niż narzędzie promocji – to kulinarna platforma, dzięki której możemy być blisko naszych klientów i pokazać, jak wszechstronne zastosowanie mają nasze sosy. Chcemy, aby nasi klienci poczuli, że Fanex to nie tylko produkty, ale także wyjątkowe doświadczenie smakowe. Każda wizyta przy SOSiWOZIE to szansa na poznanie nas od kuchni, dosłownie i w przenośni - dodaje Piotr Kubiczek.


Fanex prezentuje nowy sklep internetowy

Fanex na Targach HoReCa 2024 w Krakowie – relacja z wydarzenia

Polecane artykuły

0