Wróć do Przepisów

Kanapka klubowa z grillowanym indykiem i sosem 1000 wysp

Czas przygotowania

25

Ilość porcji

2

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Sposób przygotowania

Kanapka klubowa z grillowanym indykiem – krok po kroku:

 

  1. Mięso pokrój w plastry i posyp przyprawą do kurczaka, następnie usmaż na rozgrzanym grillu lub na grillowej patelni. Boczek również usmaż a jajko ugotuj na twardo, wystudź i pokrój w plastry.
  2. Kromki pieczywa opiecz a następnie każdą z nich posmaruj z jednej strony sosem 1000 wysp Fanex. Przygotuj dwie kanapki: na tosty nałóż liście sałaty a następnie układaj: indyka, plastry pomidora, jalapeno, pokrojone jajko oraz boczek.
  3. Tosty ułóż jeden na drugim tak, aby obie kanapki składały się z trzech kromek. Gotowe kanapki dociśnij lekko dłonią, okrój ranty pieczywa i podawaj. Doskonałym dodatkiem do takiej kanapki będą domowe frytki!

Odkryj również: kanapkę klubową z awokado i chili.

TIP


Sprawdź inne przepisy

0