Wróć do Przepisów

Kanapki z wędzonym łososiem, kaparami i sosem musztardowo-miodowym z koperkiem

Czas przygotowania

15

Ilość porcji

10

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Bagietka 1 szt.

Majonez dekoracyjny Fanex 4 łyżki

Sos musztardowo-miodowy Fanex 5 łyżek

Musztarda francuska Fanex do dekoracji

Łosoś wędzony 20 plasterków

Cebula czerwona 1 szt.

Sałata karbowana kilka liści

Kapary Tres Amigos 2 łyżki

Koperek świeży ½ pęczka

Sposób przygotowania

  1. Kromki bagietki posmaruj Majonezem Dekoracyjnym, nałóż liście sałaty.
  2. Cebulę pokrój w cienkie krążki a sos musztardowo-miodowy wymieszaj z pokrojonym drobno koperkiem (kilka gałązek pozostaw do dekoracji).
  3. Plastry łososia ułóż na kanapkach i polej sosem musztardowo-miodowym, następnie połóż krążki cebuli oraz kapary. Kanapki udekoruj świeżym koperkiem i musztardą francuską.

TIP

Zamiast łososia możesz użyć innej wędzonej ryby, np. halibuta.


Sprawdź inne przepisy

0