Wróć do Przepisów

Hot-dog z sosem czosnkowym i posypką z wędzonego boczku i cebulki

Czas przygotowania

15 min

Ilość porcji

4

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Parówki 4 szt.

Bułka do hot doga 4 szt.

Sos czosnkowy Fanex 8 łyżek

Boczek wędzony w kawałku 100g

Cebulka prażona Tres Amigos 4 łyżki

Papryczka chilli ½ szt.

Świeża kolendra kilka listków

Sposób przygotowania

  1. Boczek pokrój w drobną kostkę i wysmaż na patelni na chrupko – po tym czasie odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Następnie wymieszaj z prażoną cebulką. Papryczkę pokrój w cienkie plasterki.
  2. Parówki oraz bułki opiecz na grillu lub w opiekaczu. Bułki natnij wzdłuż nie docinając do końca, gorące parówki włóż do ich środka.
  3. Hot dogi polej sosem czosnkowym Fanex, posyp chrupiącym boczkiem z cebulką, dodaj plasterki chilli oraz listki kolendry i podawaj.

TIP

Zamiast papryczki chilli możesz użyć marynowanej papryczki jalapeno a Twój hot-dog nabierze jeszcze ciekawszego, ostrego smaku.


Sprawdź inne przepisy

0