Zapiekane nachos’y z mozzarellą, pomidorkami i papryczkami jalapeno

Ilość porcji 4-6

Czas przygotowania 25 min.

 

Składniki:

Nachos’y Tres Amigos o smaku chilli ½ opakow.

Sos paprykowy Carolina Fanex 1 łyżeczka

Majonez Dekoracyjny Fanex  6 łyżek

Ketchup Premium VII Fanex 3 łyżki

Mozzarella tarta 200 g

Cebulka prażona Tres Amigos 5 łyżek

Papryka jalapeno Tres Amigos 3 łyżki + 1 łyżka

Pomidorki koktajlowe 200 g

Liście świeżej bazylii do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

  1. Nochos’y wyłóż do naczynia żaroodpornego, następnie posyp je prażoną cebulką, rozłóż na nich plastry papryki jalapeno oraz pokrojone w plasterki pomidorki cherry. Całość posyp startym serem mozzarella i wstaw do nagrzanego do 200 st. C piekarnika na ok. 5 minut.
  2. W międzyczasie przygotuj dip: w miseczce połącz majonez dekoracyjny, ketchup Premium VII oraz sos Carolina, dodaj łyżkę pokrojonych drobno papryczek jalapeno, odrobinę soli i wymieszaj.
  3. Zapieczone nachos’y wyjmij z piekarnika i od razu podawaj z przygotowanym majonezowym dipem Carolina !

 

TIP Takie nachos’y możesz przygotować również z dodatkiem mięsa – np. upieczoną lub grillowaną pierś z kurczaka pokrój w cienkie plasterki i wymieszaj z nachos’ami, następnie postępuj jak w przepisie.


Fanex