Wykwintny hot dog na ostro z boczkiem w cieście francuskim z sezamem


Liczba porcji: 4.
Czas przygotowania: 25 min.

Hot dog w cieście francuskim na ostro – składniki:

  • parówki [4 szt.],
  • ciasto francuskie [1 płat],
  • boczek wędzony w plastrach [4 szt.],
  • ser cheddar tarty [4 łyżki],
  • papryka jalapeno marynowana [2 łyżki],
  • jajko [1 szt.],
  • sezam prażony [1 łyżeczka],
  • Ketchup Premium VII Fanex [do podania],
  • Musztarda słoneczna Fanex [do podania].

Hot dog z boczkiem w cieście francuskim – sposób przygotowania:

  1. Płat ciasta francuskiego podziel na cztery jednakowej wielkości części.
  2. Na każdej z nich rozłóż porcję startego sera cheddar i pokrojoną drobno papryczkę jalapeno, następnie nałóż plaster wędzonego boczku i połóż parówkę.
  3. Każdą porcję zawiń w ciasto począwszy od boków i ułóż na blasze wyłożonej pergaminem.
  4. Hot dogi posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp sezamem. Blachę z hot dogami wstaw do nagrzanego do 220°C i piecz do momentu, gdy te zapieką się i nabiorą złocistego koloru. Gotowe hot dogi podawaj z Ketchupem VII i słoneczną musztardą Fanex!

To z pewnością Ci się sposoba: przepis na rollburgera z sosem arabskim.

Hot dog na ostro z boczkiem w cieście francuskim z sezamem - Fanex

Fanex