Wróć do Przepisów

Wrapy z szynką i sosem serowym chili

Czas przygotowania

15

Ilość porcji

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Tortilla pełnoziarnista z siemieniem lnianym Fanex 2 szt.

Sos serowy chili Fanex 6 łyżek

Rukola 2 garstki

Pomidory suszone 6 szt.

Papryka czerwona ½ szt.

Szynka, np. konserwowa 6 plastrów

Ser żółty 6 plastrów

Sposób przygotowania

  1. Pomidory odsącz z oliwy i pokrój w cienkie paski, paprykę również pokrój w paski.
  2. Placki posmaruj równomiernie sosem serowym chili, nałóż rukolę oraz pokrojone pomidory i paprykę.
  3. Następnie rozłóż plastry szynki oraz sera. Tortille zwiń ściśle zaczynając od boków tak, aby farsz nie wydostał się na zewnątrz.
  4. Zawinięte roladki opiecz na rumiany kolor na rozgrzanej, suchej patelni. Wrapy zdejmij z patelni i pokrój na trzycentymetrowe kawałki. Podawaj na ciepło lub na zimno – z sosem serowym chili !

 

TIP

Takie wrapy możesz przygotować również na domowym grillu w swoim ogrodzie !


Grillowany łosoś w marynacie mango z kokosem

Placki z kaszy jęczmiennej z sosem czosnkowym

Sprawdź inne przepisy

0