Wróć do Przepisów

Wrap z kurczakiem na ostro

Czas przygotowania

25

Ilość porcji

1

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Tortilla pełnoziarnista Tres Amigos 1 szt.

Uda z kurczaka bez kości 2 szt.

Przyprawa do kurczaka Fusion Spices 1 łyżeczka

Sos paprykowy Carolina Fanex 1 łyżka

Sos czosnkowy z jogurtem Fanex 3 łyżki

Sos ostry do kebaba Fanex 2 łyżki

Sałata rzymska 2-3 liście

Rukola 1 porcja

Jogurt naturalny 2 łyżki

Natka pietruszki posiekana 1 łyżka

Oliwa 1 łyżka

Sposób przygotowania

  1. Przygotuj marynatę: w miseczce połącz Sos Carolina, jogurt naturalny, posiekana natkę pietruszki, oliwę i przyprawę do kurczaka. Osuszone mięso zanurz w marynacie i odstaw na 15 minut. Po tym czasie mięso upiecz w nagrzanym do 190 st. C piekarniku (15 min.) lub usmaż na grillu. Po upieczeniu mięso pokrój w plastry.
  2. Tortille rozłóż na blacie tak, aby zachodziły na siebie ok. 5 cm. Następnie nałóż pokrojoną sałatę oraz rukolę, polej sosem czosnkowym.
  3. Na sałatę nałóż pokrojone mięso i polej całość sosem do kebaba.
  4. Tortillę zwiń dość ściśle i opiecz na grillu. Po opieczeniu wrapa przekrój na dwie części i podawaj.

TIP


Long sandwich z grillowanym kurczakiem i sosem andaluzyjskim

Burger z jalapeno i sałatką coleslaw

Sprawdź inne przepisy

0