Wegańska kanapka a la hot dog z jalapeno i musztardą sarepską

Ilość porcji 2

Czas przygotowania 15 min.

 

Składniki:

Bułka pełnoziarnista 2 szt.

Kiełbaski roślinne z buraczkami 4 szt.

Sos majonezowy Vega Majo Fanex 4 łyżki

Musztarda Sarepska Fanex 2 łyżeczki

Papryczka jalapeno Tres Amigos 2 łyżki

Cebula prażona Tres Amigos 2 łyżki

Listki świeżej bazylii do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

  1. Bułki przekrój na połówki i opiecz na suchej rozgrzanej patelni. Roślinne kiełbaski usmaż na rozgrzanej patelni lub na grillu.
  2. Opieczone połówki pieczywa posmaruj Vega Majo Fanex. Następnie na dolne połówki bułek nałóż po dwie kiełbaski z buraków, polej musztardą sarepską i posyp prażoną cebulką Tres Amigos.
  3. Kanapki przykryj pozostałymi połówkami pieczywa, udekoruj listkami bazylii i lekko dociśnij dłonią, natychmiast podawaj…

 

TIP! Ketchup VII Premium Fanex idealnie dopełni smak tych kanapek 😉


Fanex