Wróć do Przepisów

Wegański

Wegańska kanapka a la hot dog z jalapeno i musztardą sarepską

Czas przygotowania

15

Ilość porcji

2

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Bułka pełnoziarnista 2 szt.

Kiełbaski roślinne z buraczkami 4 szt.

Sos majonezowy Vega Majo Fanex 4 łyżki

Musztarda Sarepska Fanex 2 łyżeczki

Papryczka jalapeno Tres Amigos 2 łyżki

Cebula prażona Tres Amigos 2 łyżki

Listki świeżej bazylii do dekoracji

Sposób przygotowania

  1. Bułki przekrój na połówki i opiecz na suchej rozgrzanej patelni. Roślinne kiełbaski usmaż na rozgrzanej patelni lub na grillu.
  2. Opieczone połówki pieczywa posmaruj Vega Majo Fanex. Następnie na dolne połówki bułek nałóż po dwie kiełbaski z buraków, polej musztardą sarepską i posyp prażoną cebulką Tres Amigos.
  3. Kanapki przykryj pozostałymi połówkami pieczywa, udekoruj listkami bazylii i lekko dociśnij dłonią, natychmiast podawaj…

TIP


Kanapka z grillowanym kurczakiem i sosem bekonowym

Sałatka grecka z sosem Vinaigrette do pracy

Sprawdź inne przepisy

0