
Liczba porcji: 4.
Czas przygotowania: 15 min.
Tatar z łososia – lista składników:
- łosoś wędzony [350-400 g],
- dressing Vinaigrette Fanex [4 łyżki],
- czerwona cebula nieduża [1 szt.],
- kapary Tres Amigos [4 łyżeczki],
- oliwa z oliwek [3 łyżki],
- mieszane kruche sałaty [4 porcje],
- musztarda francuska Fanex [4 łyżeczki],
- skórka otarta z ½ limonki,
- pieprz czarny świeżo mielony [szczypta].
Tatar z łososia wędzonego z kaparami – przepis krok po kroku:
- Łososia pokrój w drobną kostkę i przełóż do miski. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę i wraz z odsączonymi kaparami dodaj do ryby.
- Dodaj oliwę oraz skórkę z limonki, całość wymieszaj i dopraw do smaku.
- Przygotowanego tatara wyłóż wraz z sałatą dekoracyjnie na talerz. Wierzch tatara udekoruj francuską musztardą i ziołami.
- Całość polej dressingiem Vinaigrette Fanex i podawaj.
TIP! Tatara podawaj z chrupiącym pieczywem lub grzankami
Odkryj także: przepis na łososia z grilla z nutą mango i kokosa.