Szybka marynata do mięsa na grilla

Ilość porcji 10

Czas przygotowania

 

Składniki:

Musztarda sarepska Fanex 3 łyżki

Przyprawa do kurczaka Fusion Spices 2 łyżki

Papryka słodka mielona 1 łyżeczka

Natka pietruszki (lub świeży tymianek, majeranek) 1 pęczek

Olej lub oliwa z oliwek 3 łyżki

 

Sposób przygotowania:

  1. W miseczce połącz musztardę sarepską, przyprawę do kurczaka, mieloną paprykę, posiekana natkę pietruszki oraz olej.
  2. Wszystko razem dokładnie wymieszaj tak, aby powstała jednolita marynata. W przygotowanej marynacie zanurz i posmaruj przygotowane mięso, np. steki z karkówki i odstaw do lodówki na kilka godzin.

 

TIP! Jeśli lubisz ostre smaki, dodaj do marynaty posiekana papryczkę chilli lub suszone płatki chilli. Świeży rozmaryn w tej marynacie również sprawdzi się wyśmienicie !


Fanex