Sałatka z bobem i kaszą jaglaną

Ilość porcji 4-6

Czas przygotowania

 

Składniki:

Bób 200 g

Dressing Vinaigrette Fanex 5-6 łyżek

Kasza jaglana 100 g

Cebula czerwona 1 szt.

Papryka konserwowa 2 szt.

Pomidor malinowy 1 szt.

Ser feta 50 g

 

Sposób przygotowania:

  1. Bób ugotuj w lekko osolonej wodzie, następnie odcedź i wystudź. Wystudzony bób obierz z łupin. Kaszę ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu.
  2. Cebulę pokrój w drobna kostkę, pomidora i paprykę w nieco większą kostkę. Ser feta pokrusz.
  3. Wszystkie składniki sałatki ułóż na półmisku, polej Vinaigrettem Fanex i udekoruj listkami ziół.

Fanex