Wróć do Przepisów

Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem

Czas przygotowania

25

Ilość porcji

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Sałata rzymska 1 nieduża główka

Dressing Cesar Fanex 100 ml

Pierś z kurczaka (mała) 2 szt.

Przyprawa do kurczaka Fusion Spices 1 łyżeczka

Grzanki do podania

Ser Parmezan lub inny twardy dojrzewający 20 g

Oliwa z oliwek 3 łyżki

Sposób przygotowania

  1. Piersi z kurczaka umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Oliwę wymieszaj z Przyprawą do kurczaka a następnie posmaruj marynata mięso. Usmaż na rozgrzanym grillu (ok. 5 minut z każdej strony, w zależności od grubości mięsa).
  2. Liście sałaty umyj i osusz, następnie porwij na mniejsze kawałki. Ser zetrzyj na cienkie płatki.
  3. W misce połącz Dressing Cesar, grzanki, starty ser (nieco sera odłóż do posypania sałaty) oraz liście sałaty. Wszystko razem delikatnie wymieszaj i przełóż na talerze lub półmisek.
  4. Gorące piersi pokrój w cienkie plastry lub kostkę i rozłóż na sałacie. Wierzch sałaty posyp pozostałym serem oraz grzankami i podawaj.

TIP

Aby urozmaicić taka sałatkę, możesz dodać również pokrojone suszone pomidory, czy też kapary. Zamiast kurczaka możesz natomiast użyć steka z tuńczyka lub łososia, wersja z krewetkami również smakuje wyśmienicie.


Szybka marynata do mięsa na grilla

Grillowane medaliony z polędwiczki

Sprawdź inne przepisy

0