Pieczone wedges’y z boczkiem i sosem czosnkowym

Ilość porcji 2-4

Czas przygotowania

 

Składniki:

Ziemniaki średniej wielkości 4 szt.

Przyprawa do kurczaka Fusion Spices 1 łyżka

Sos czosnkowy z jogurtem Fanex do podania

Plastry wędzonego boczku 12 szt.

Oliwa z oliwek 3 łyżki

Natka pietruszki 3 gałązki

 

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki wyszoruj szczoteczką i osusz ręcznikiem papierowym. W misce wymieszaj Przyprawę do kurczaka z oliwą i posiekaną natką pietruszki.
  2. Osuszone ziemniaki pokrój w cząstki (każdy ziemniak na sześć cząstek), przełóż do miski z marynatą i dokładnie wymieszaj.
  3. Plastry boczku przekrój na pół a następnie każdy kawałek ziemniaka owiń boczkiem, układaj je na blasze wyłożonej pergaminem.
  4. Tak przygotowane ziemniaki wstaw do nagrzanego do 180 st. i piecz ok. 20-25 minut. Gotowe wedges’y podawaj z ulubioną sałatką i Sosem Czosnkowym z jogurtem Fanex !

 

TIP! W identyczny sposób możesz przygotować również popularne bataty.


Fanex