Meksykańskie mini hot dogi z ciasta francuskiego

Ilość porcji 4

Czas przygotowania 25 min.

 

Składniki:

Ciasto francuskie 1 płat (ok. 270g)

Parówki 2 szt.

Salsa Mexicana Fanex 4 łyżeczki

Ser cheddar lub mozzarella starty 4 łyżki

Czarnuszka 1 łyżeczka

Jajko 1 szt.

 

Sposób przygotowania:

  1. Płat ciasta francuskiego pokrój na osiem jednakowej wielkości prostokątów. Cztery z nich ponacinaj nożem w poprzek. Parówki przekrój na pół.
  2. Na całe kawałki ciasta nałóż Salsę Mexicana i rozsmaruj pozostawiając czyste ranty, następnie nałóż parówki.
  3. Hot dogi przykryj ponacinanymi kawałkami ciasta i dociśnij ranty.
  4. Jajko roztrzep w miseczce, posmaruj nim wierzch hot dogów a następnie każdy z nich posyp startym serem oraz czarnuszką. Hot dogi ułóż na blasze wyłożonej pergaminem, wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz ok. 12-15 minut.

Fanex