Kanapki z pieczonym rostbefem, serem pleśniowym i musztardą francuską

Ilość porcji 20 szt.

 

Składniki:

Bagietka 1 szt.

Majonez Dekoracyjny Fanex 4 łyżki

Rostbef 250-300 g

Przyprawa do mięs Fusion Spices 2 łyżki

Oliwa 3 łyżki

Ser pleśniowy typu blue 125 g

Musztarda Francuska Fanex 2 łyżki

Musztarda a la Dijon Fanex 1 łyżeczka

Rukola 2-3 garstki

Natka pietruszki do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

  1. W miseczce połącz oliwę, musztardę a la Dijon Fanex oraz Przyprawę do mięs Fusion Spices, wymieszaj dokładnie.
  2. Mięso oczyść z błon i osusz papierowym ręcznikiem, następnie natrzyj przygotowaną marynatą. Mięso ułóż na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem, wbij sondę i ustaw na 57 st. C. Piecz w temp. 170-180 st. C.
  3. Po wystudzeniu mięso pokrój na cienkie plasterki na krajalnicy lub długim, ostrym nożem.
  4. Kromki bagietki posmaruj Majonezem Dekoracyjnym Fanex, następnie nałóż porcję rukoli, plaster rostbefu oraz pleśniowego sera. Kanapki udekoruj musztarda francuską oraz listkiem natki pietruszki.

 

TIP! Doskonałym dodatkiem będzie mały plasterek gruszki z zalewy lub konfitura z czerwonej cebuli.


Fanex