Kanapka z grillowanym kurczakiem i sosem bekonowym


Ilość porcji 1

Czas przygotowania 20 min.

 

Składniki:

Bułka pełnoziarnista 1 szt.

Sos o smaku bekonu Fanex 3 łyżki

Pierś z kurczak 1 mała szt.

Przyprawa do kurczaka Fusion Spices 1 łyżeczka

Oliwa 1 łyżka

Boczek wędzony 3 plastry

Sałata rzymska mini 2-3 liście

Cebula czerwona ¼ szt.

Papryczki jalapeno Tres Amigos 1 łyżka

Świeża kolendra  3-4 gałązki

 

Sposób przygotowania:

  1. Pierś z kurczaka osusz papierowym ręcznikiem, następnie zamarynuj w oliwie z przyprawą do kurczaka. Pierś usmaż na rozgrzanej patelni lub na grillu – po usmażeniu przekrój wzdłuż na dwa plastry. Boczek usmaż na chrupiąco. Bułkę rozkrój na połówki i również opiecz.
  2. Sałatę oraz cebulę pokrój w paski i wymieszaj z papryczkami jalapeno i listkami kolendry.
  3. Chrupiące połówki bułki posmaruj sosem o smaku bekonu, na dolną połówkę nałóż przygotowaną sałatę, następnie usmażone mięso oraz plastry chrupiącego boczku.
  4. Kanapkę przykryj pozostałą połówką pieczywa, dociśnij lekko dłonią i podawaj.

 

TIP! Zamiast piersi z kurczaka możesz użyć innego rodzaju mięsa, np. grillowanego plastra mięsa z karkówki.


Fanex