Grillowana pierś z kurczaka z nutą whisky

Grillowana pierś z kurczaka z nutą whisky - Fanex

Liczba porcji: 4.
Czas przygotowania: 25 minut.

Potrzebne składniki:

Grillowana pierś z kurczaka z nutą whisky – sposób przygotowania:

Piersi umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Polędwiczki odkrój i odłóż, np. na panierowane paluszki z kurczaka (przepis chicken fingers z sosem musztardowo-miodowym).
W miseczce połącz przyprawę Fusion Spices z oliwą i dokładnie wymieszaj.
Powstałą marynatą posmaruj piersi, a następnie smaż je na rozgrzanym grillu po 5-7 minut z każdej strony. Taką pierś możesz przygotować również na domowej grillowej patelni lub w piekarniku. Gotowe podawaj jako danie główne, czy też dodatek do sałatki.

TIP! Po wystudzeniu pokrój pierś w cienkie plasterki i wykorzystaj jako wędlinę, np. jako dodatek do kanapki klubowej – kultowej kanapki Club Sandwich.

Zobacz także: przepis na pieczoną polędwiczkę wieprzową.


Fanex