Grillowana pierś z kurczaka z nutą whisky

Ilość porcji 4

Czas przygotowania 25 minut

 

Składniki:

Pierś z kurczaka 4 szt.

Przyprawa do Grilla o smaku whisky Fusion Spices 2 łyżki

Oliwa z oliwek 4 łyżki

 

Sposób przygotowania:

  1. Piersi umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Polędwiczki odkrój i odłóż, np. na panierowane paluszki z kurczaka (przepis Chicken fingers z sosem musztardowo miodowym).
  2. W miseczce połącz przyprawę Fusion Spices z oliwą i dokładnie wymieszaj.
  3. Powstałą marynatą posmaruj piersi a następnie smaż je na rozgrzanym grillu po 5-7 minut z każdej strony. Taką pierś możesz przygotować również na domowej grillowej patelni lub w piekarniku. Gotowe podawaj jako danie główne, czy też dodatek do sałatki.

 

TIP! Po wystudzeniu pokrój pierś w cienkie plasterki i wykorzystaj jako wędlinę, np. jako dodatek do kanapki klubowej – kultowej kanapki Club sandwich (przepis Club sandwich).