Wróć do Przepisów

Fast pulled smoked chicken wrap

Czas przygotowania

25

Ilość porcji

4

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Kurczak wędzony (np. udo) ok. 150 g

Sos Barbecue Fanex  3 łyżki

Sos Paprykowy bardzo ostry Sriracha Fanex 1 łyżka

Majonez Sałatkowy Fanex 4 łyżki

Tortilla pszenna Tres Amigos 2 szt.

Cebula czerwona 1 szt.

Cebula prażona Tres Amigos 2 łyżki

Papryka Jalapeno Tres Amigos 1 łyżeczka

Rukola 2 garstki

Sposób przygotowania

  1. Mięso oddziel od kości i poszarp je. W misce połącz Sos Barbecue oraz Sriracha Fanex i wymieszaj. Czerwoną cebulę pokrój w cienkie paski a Jalapeno pokrój w drobną kostkę.
  2. Do przygotowanego sosu dodaj poszarpane mięso kurczaka, czerwoną cebulę, prażoną cebulę oraz papryczkę Jalapeno – całość wymieszaj i dopraw do smaku.
  3. Placki tortilli posmaruj równomiernie Majonezem Sałatkowym Fanex, rozłóż rukolę a następnie nałóż przygotowany farsz.
  4. Tortille zawiń ściśle zaczynając od boków tak, aby farsz nie wydostał się na zewnątrz.
  5. Tak przygotowane wrapy ułóż na rozgrzanej suchej patelni i opiecz na rumiany kolor z każdej strony. Opieczone wrapy pokrój na 3-4 centymetrowe kawałki i podawaj z ulubionym sosem.

TIP

Tak przygotowane wrapy śmiało możesz opiec w domowym piekarniku lub na grillu.


Wykwintny hot dog na ostro z boczkiem w cieście francuskim z sezamem

Kanapki z pieczonym rostbefem, serem pleśniowym i musztardą francuską

Sprawdź inne przepisy

0