Chrupiący croissant z wędzonym łososiem i sosem chrzanowym

Ilość porcji 1

Czas przygotowania 5 min.

 

Składniki:

Croissant 1 szt.

Łosoś wędzony 2 plastry

Sos Chrzanowy Fanex 2-3 łyżki

Sałata karbowana 2 liście

Cebula czerwona 1 plaster

Ser pleśniowy typu Blue 1 plaster

Koperek świeży 1 gałązka

 

Sposób przygotowania:

  1. Rogalik przekrój wzdłuż na pół a następnie obie połówki posmaruj Sosem Chrzanowym Fanex.
  2. Na spód rogalika nałóż liście sałaty, plaster sera, czerwoną cebulę oraz plastry łososia.
  3. Całość przykryj pozostałą połówką rogalika, udekoruj gałązkami koperku i podawaj.

 

TIP! Doskonałym dodatkiem do takiej kanapki będzie francuska musztarda – łyżeczkę tej musztardy nałóż na plastry łososia i pozwól, aby ta zrobiła już swoje !


Fanex