Wróć do Przepisów

Beef burger mocno bekonowy

Czas przygotowania

25

Ilość porcji

2

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

  • burgery wołowe [2 szt.],
  • boczek wędzony [6 plastrów],
  • ulubione bułki do burgerów [2 szt.],
  • sos o smaku bekonu Fanex [8 łyżek],
  • sałata masłowa [2 liście],
  • liście świeżego szpinaku [2 porcje],
  • pomidor malinowy [1 szt.],
  • cebula czerwona [1 szt.],
  • ser cheddar [2 grube plastry].

Sposób przygotowania

Beef burger bekonowy – przepis krok po kroku:

 

  1. Pomidora oraz cebulę pokrój w cienkie plastry, szpinak umyj i osusz. Bułki przekrój na połówki, opiecz na grillu a następnie posmaruj sosem bekonowym Fanex. Na dolne połówki pieczywa nałóż liście sałaty oraz szpinaku.
  2. Wołowe kotlety oraz plastry wędzonego boczku połóż na rozgrzanym ruszcie grilla. Na chwilę przed końcem smażenia na kotletach połóż plastry sera i pozostaw do momentu, gdy ten się rozpuści – po tym czasie połóż na nich plastry rumianego i chrupiącego boczku.
  3. Teraz złóż kanapki: usmażoną wołowinę wraz serem i chrupiącym boczkiem połóż na dolnych połówkach bułek wyłożonych sałatą i liśćmi szpinaku.
  4. Następnie połóż plastry malinowego pomidora i czerwonej cebuli – kanapki przykryj pozostałymi połówkami bułek, lekko dociśnij dłonią i… natychmiast podawaj!

Zobacz także: przepis na Double Carolina Beef Burger.

TIP

Jeśli lubisz ostre smaki, dodatek kilku krążków papryczki jalapeno będzie strzałem w dziesiątkę! Pamiętaj, że takie beef bekonowe burgery możesz przygotować również w domowej kuchni – na zwykłej patelni…


Szybkie chili con carne

Wegański burger z buraka z majonezem BBQ i jalapeno

Sprawdź inne przepisy

0