Przepisy
Składniki
- burgery wołowe [2 szt.],
- boczek wędzony [6 plastrów],
- ulubione bułki do burgerów [2 szt.],
- sos o smaku bekonu Fanex [8 łyżek],
- sałata masłowa [2 liście],
- liście świeżego szpinaku [2 porcje],
- pomidor malinowy [1 szt.],
- cebula czerwona [1 szt.],
- ser cheddar [2 grube plastry].
Sposób przygotowania
Beef burger bekonowy – przepis krok po kroku:
- Pomidora oraz cebulę pokrój w cienkie plastry, szpinak umyj i osusz. Bułki przekrój na połówki, opiecz na grillu a następnie posmaruj sosem bekonowym Fanex. Na dolne połówki pieczywa nałóż liście sałaty oraz szpinaku.
- Wołowe kotlety oraz plastry wędzonego boczku połóż na rozgrzanym ruszcie grilla. Na chwilę przed końcem smażenia na kotletach połóż plastry sera i pozostaw do momentu, gdy ten się rozpuści – po tym czasie połóż na nich plastry rumianego i chrupiącego boczku.
- Teraz złóż kanapki: usmażoną wołowinę wraz serem i chrupiącym boczkiem połóż na dolnych połówkach bułek wyłożonych sałatą i liśćmi szpinaku.
- Następnie połóż plastry malinowego pomidora i czerwonej cebuli – kanapki przykryj pozostałymi połówkami bułek, lekko dociśnij dłonią i… natychmiast podawaj!
Zobacz także: przepis na Double Carolina Beef Burger.
TIP
Jeśli lubisz ostre smaki, dodatek kilku krążków papryczki jalapeno będzie strzałem w dziesiątkę! Pamiętaj, że takie beef bekonowe burgery możesz przygotować również w domowej kuchni – na zwykłej patelni…