Wróć do Przepisów

Bajgiel ze śledziem i sosem majonezowym z francuską musztardą

Czas przygotowania

10

Ilość porcji

2

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Bajgle 2 szt.

Śledź a la Matjas 2 płaty

Majonez sałatkowy Fanex 4 łyżki

Musztarda a la Dijon Fanex 1 łyżka

Musztarda Francuska Fanex 1 łyżka

Buraki gotowane lub pieczone 1 szt.

Sałatka szwedzka Tres Amigos 2 łyżki

Natka pietruszki ¼ pęczka

Liście szpinaku 1 garstka

Czerwona cebula 1 mała szt.

Sposób przygotowania

  1. W miseczce połącz majonez, oba rodzaje musztardy, posiekaną natkę oraz pieprz, wymieszaj. Liście szpinaku pokrój w cienkie paski a cebulę oraz buraka w plasterki. Płaty ryby przekrój na pół.
  2. Bajgle przekrój na połówki, każdą z połówek posmaruj przygotowanym sosem.
  3. Na dolne połówki pieczywa nałóż pokrojony szpinak i plastry buraka, następnie kawałki śledzia oraz krążki cebuli i plasterki ogórka. Kanapki przykryj pozostałymi połówkami pieczywa i podawaj.

TIP

Takie bajgle doskonale smakować będą również z wędzonym łososiem lub inną wędzoną rybą.


Śniadaniowe wrapy z jajecznicą z serem i szpinakiem

Meksykańskie mini hot dogi z ciasta francuskiego

Sprawdź inne przepisy

0