Street food w Polsce ma się coraz lepiej

Street food w Polsce ma się coraz lepiej i nabiera coraz większego rozpędu. Powstaje wiele miejsc oraz inicjatyw społecznych, które świetnie sprzyjają temu zjawisku. Co ciekawe, różnorodność serwowanych dań oraz napojów jest wręcz oszałamiająca a połączenia poszczególnych składników często nieoczywiste. Mamy do czynienia z napływaniem dużej ilości nowego rodzaju jedzenia z różnych zakątków świata, ale chyba wciąż najbardziej popularnym street-foodowym daniem jest burger. Posiadamy bardzo dużą liczbę produktów, które w znakomity sposób mogą nadawać im oryginalnego smaku lub też delikatnie go uzupełniać. Do klasycznych kompozycji oferujemy oczywiście nasze znakomite ketchupy, majonezy, musztardy oraz ponadczasowe autorskie kompozycje sosów typu Amerykański, BBQ, Remoulada czy też Arabski lub Tysiąc Wysp. Do nieco bardziej egzotycznych przepisów na burgera, proponujemy np. Sos Curry, bardzo ostry Sriracha, Sos z Sambalem lub Słodkie Chilli lub Curry. Wiele naszych sosów, świetnie nadaję się także do wegańskich burgerów i wszelkich innych potraw przyrządzanych bez użycia produktów odzwierzęcych. W szczególności polecamy nasz wegański sos majonezowy Vega Majo. Mamy też znakomitą ofertę do tych najnowszych i bardzo odważnych wariacji, czyli burgerów na słodko. W naszej ofercie mamy kilka wyjątkowych owocowych sosów deserowych zawierających dużą ilość owoców, a także innowacyjne kulki żelowe Fan&Joy. Asortyment Fanex sprosta większości potrzeb, jakie mają dzisiejsze koncepty street food. Dlatego też oprócz sosów mamy dla kucharzy linię wyselekcjonowanych dodatków warzywnych Tres Amigos oraz wyjątkowe przyprawy Fusion Spieces.

Autor: Bożena Sajnog, Kierownik ds. Kluczowych Klientów w Fanex Sp. z o.o.