Aktualności

Fanex: Bogacenie się społeczeństwa pozytywnie wpływa na gastronomię

czwartek, Wrzesień 20, 2018

Polska branża gastronomiczna z roku na rok notuje wzrost wyników. Czynnikiem który niewątpliwie wpływa na systematyczną poprawę sytuacji przedsiębiorców z tego sektora, jest wzrost zarobków Polaków oraz zwiększające się wydatki społeczeństwa na usługi HoReCa. Z kolei dużym wyzwaniem dla dostawców produktów spożywczych dla branży, jest zapewnianie oczekiwanego okresu przydatności wyrobów po otwarciu opakowania, przy zminimalizowaniu lub zupełnym wyeliminowaniu zawartości dodatków konserwujących.

Czytaj wiecej

Fanex wprowadził wegański sos majonezowy VEGA MAJO ze znakiem V-Label

wtorek, Sierpień 7, 2018

Fanex wzbogacił swoją ofertę o wegański sos majonezowy VEGA MAJO. Nowy, unikalny produkt nie zawiera konserwantów, barwników oraz aromatów i otrzymał towarowy znak jakości V-Label, który jest uznaną i chronioną międzynarodową marką obejmującą produkty wegetariańskie i wegańskie.

Czytaj wiecej

Musztarda ze smażoną cebulką – kolejna nowość w ofercie Fanex

środa, Czerwiec 27, 2018

Fanex wprowadził na rynek zupełnie nową recepturę – Musztardę ze smażoną cebulką z dodatkiem octu jabłkowego. Produkt nie zawiera konserwantów. Sos jest już dostępny w sprzedaży hurtowej dla konceptów gastronomicznych oraz sieci handlowych.

Czytaj wiecej

Fanex rezygnuje z jaj z chowu klatkowego

piątek, Maj 25, 2018

Fanex – polski producent sosów dla branży HoReCa, deklaruje że przy wytwarzaniu swoich produktów zamierza zrezygnować z użycia jaj pochodzących z chowu klatkowego do 2025 roku. Celem tego działania jest poprawa dobrostanu zwierząt hodowlanych, a także dalsze doskonalenie zrównoważonego łańcucha dostaw w firmie.

Czytaj wiecej

Fanex wprowadził do sprzedaży Musztardę Rosyjską

wtorek, Maj 15, 2018

Fanex – polski producent sosów dla branży HoReCa, wprowadził na rynek kolejny nowy produkt – Musztardę Rosyjską, która bez wątpienia jest najostrzejszą musztardą z oferty. Produkt jest już dostępny w sprzedaży hurtowej dla gastronomii oraz sieci handlowych. Obecnie Fanex w swojej regularnej ofercie, posiada już blisko 70 produktów.

Czytaj wiecej

Polacy przy grillu – klasycznie czy nowocześnie?

czwartek, Kwiecień 26, 2018

Zwyczaj wspólnego grillowania jest popularny w Polsce od wielu lat. Sezon grillowy to z kolei jeden z najdłuższych okresów w gastronomii. Co więcej, z sezonu na sezon obserwujemy jego rozciąganie w czasie. Z punktu widzenia producenta sosów i dodatków gastronomicznych, można wyróżnić dwa główne trendy zakupowe związane z grillem – klasyczny, który prawdopodobnie nigdy nie straci na sile oraz nowoczesny, ewoluujący z roku na rok. Co prawdziwy Polak piecze dziś na swoim ruszcie i jakich dodatków gastronomicznych do tego używa?

Czytaj wiecej

Personalizowane receptury sosów dużą siłą Fanex

środa, Marzec 7, 2018

Fanex – polski producent sosów dla branży HoReCa, kolejny rok z rzędu zakończył ze wzrostem sprzedaży. Największy wpływ na utrzymanie dynamiki wzrostu, miało elastyczne podejście do Klientów oraz produkcja oparta na procedurach personalizowania receptur.

Czytaj wiecej

Fanex: Trendy w zakupie sosów przez gastronomię stacji paliwowych

wtorek, Luty 20, 2018

Dziś na stacjach paliw możemy zakupić nie tylko hot-dogi czy zapiekanki – wybór jest znaczenie większy. Z tej racji, popyt na sosy i inne dodatki spożywcze ze strony branży, charakteryzuje się dynamicznym wzrostem.

Czytaj wiecej

Fanex na 22. Międzynarodowych Targach Gastronomicznych – EuroGastro

wtorek, Luty 6, 2018

Zapraszamy do odwiedzenia stoiska Fanex, na którym znajdzie się wiele atrakcji związanych z ofertą produktową.
21-23 marca 2018, Centrum Targowo-Kongresowe, ul. Marsa 56c Warszawa

Czytaj wiecej

Fanex: Coraz większa rola polskich marek własnych w gastronomii

środa, Listopad 29, 2017

Jak wynika z najnowszych analiz rynkowych firmy Fanex, udział polskich marek własnych w gastronomii będzie wzrastał. Podążając za tym trendem, Fanex stale rozwija instrumenty pozwalające na personalizację receptur pod indywidualne potrzeby klientów.

Czytaj wiecej