Aktualności

Ketchup Curry – nowy sos marki Fanex

czwartek, Listopad 29, 2018

Fanex wprowadził na rynek nowy sos – Ketchup Curry. Receptura przypadnie do gustu miłośnikom orientalnych smaków z charakterem. Pomidorowa baza sosu została wzbogacona mieszanką przypraw kuchni azjatyckiej, która doda wyrazistości zarówno potrawom mięsnym, jak i warzywnym.

Czytaj wiecej

Nowa odsłona słodkich sosów Fanex

czwartek, Listopad 8, 2018

Fanex – polski producent sosów dla branży HoReCa, wprowadził kolejne zmiany dotyczące identyfikacji wizualnej opakowań swoich produktów. Słodkie sosy deserowe, są teraz dostępne w nowych butelkach w kolorze ecru. Jednocześnie firma ulepszyła recepturę produktów, dodając do składu większą ilość owoców. Fanex uprościł także etykiety na opakowaniach i dodał nowatorskie oznakowanie numeryczne, co znacząco wpływa na rozpoznawalność produktów.

Czytaj wiecej

30 lat działalności firmy Fanex

wtorek, Październik 16, 2018

Fanex w bieżącym roku obchodzi jubileusz 30-lecia istnienia firmy. W ciągu tego czasu z kilkuosobowej firmy powstał prężnie i dynamicznie działający podmiot, który zatrudnia obecnie ponad 300 osób. Z każdym rokiem spółka zwiększa skalę produkcji swoich wyrobów oraz notuje wzrosty sprzedaży zarówno na polskim rynku jak i za granicą. Pomimo obecnej skali działalności, jedna rzecz pozostaje niezmienna – Fanex nadal utrzymuje rodzinny charakter.

Czytaj wiecej

Fanex: Bogacenie się społeczeństwa pozytywnie wpływa na gastronomię

czwartek, Wrzesień 20, 2018

Polska branża gastronomiczna z roku na rok notuje wzrost wyników. Czynnikiem który niewątpliwie wpływa na systematyczną poprawę sytuacji przedsiębiorców z tego sektora, jest wzrost zarobków Polaków oraz zwiększające się wydatki społeczeństwa na usługi HoReCa. Z kolei dużym wyzwaniem dla dostawców produktów spożywczych dla branży, jest zapewnianie oczekiwanego okresu przydatności wyrobów po otwarciu opakowania, przy zminimalizowaniu lub zupełnym wyeliminowaniu zawartości dodatków konserwujących.

Czytaj wiecej

Fanex wprowadził wegański sos majonezowy VEGA MAJO ze znakiem V-Label

wtorek, Sierpień 7, 2018

Fanex wzbogacił swoją ofertę o wegański sos majonezowy VEGA MAJO. Nowy, unikalny produkt nie zawiera konserwantów, barwników oraz aromatów i otrzymał towarowy znak jakości V-Label, który jest uznaną i chronioną międzynarodową marką obejmującą produkty wegetariańskie i wegańskie.

Czytaj wiecej

Musztarda ze smażoną cebulką – kolejna nowość w ofercie Fanex

środa, Czerwiec 27, 2018

Fanex wprowadził na rynek zupełnie nową recepturę – Musztardę ze smażoną cebulką z dodatkiem octu jabłkowego. Produkt nie zawiera konserwantów. Sos jest już dostępny w sprzedaży hurtowej dla konceptów gastronomicznych oraz sieci handlowych.

Czytaj wiecej

Fanex rezygnuje z jaj z chowu klatkowego

piątek, Maj 25, 2018

Fanex – polski producent sosów dla branży HoReCa, deklaruje że przy wytwarzaniu swoich produktów zamierza zrezygnować z użycia jaj pochodzących z chowu klatkowego do 2025 roku. Celem tego działania jest poprawa dobrostanu zwierząt hodowlanych, a także dalsze doskonalenie zrównoważonego łańcucha dostaw w firmie.

Czytaj wiecej

Fanex wprowadził do sprzedaży Musztardę Rosyjską

wtorek, Maj 15, 2018

Fanex – polski producent sosów dla branży HoReCa, wprowadził na rynek kolejny nowy produkt – Musztardę Rosyjską, która bez wątpienia jest najostrzejszą musztardą z oferty. Produkt jest już dostępny w sprzedaży hurtowej dla gastronomii oraz sieci handlowych. Obecnie Fanex w swojej regularnej ofercie, posiada już blisko 70 produktów.

Czytaj wiecej

Polacy przy grillu – klasycznie czy nowocześnie?

czwartek, Kwiecień 26, 2018

Zwyczaj wspólnego grillowania jest popularny w Polsce od wielu lat. Sezon grillowy to z kolei jeden z najdłuższych okresów w gastronomii. Co więcej, z sezonu na sezon obserwujemy jego rozciąganie w czasie. Z punktu widzenia producenta sosów i dodatków gastronomicznych, można wyróżnić dwa główne trendy zakupowe związane z grillem – klasyczny, który prawdopodobnie nigdy nie straci na sile oraz nowoczesny, ewoluujący z roku na rok. Co prawdziwy Polak piecze dziś na swoim ruszcie i jakich dodatków gastronomicznych do tego używa?

Czytaj wiecej

Personalizowane receptury sosów dużą siłą Fanex

środa, Marzec 7, 2018

Fanex – polski producent sosów dla branży HoReCa, kolejny rok z rzędu zakończył ze wzrostem sprzedaży. Największy wpływ na utrzymanie dynamiki wzrostu, miało elastyczne podejście do Klientów oraz produkcja oparta na procedurach personalizowania receptur.

Czytaj wiecej