Aktualności

Łukasz Lisowski ekspertem ds. gastronomii w Fanex

środa, Październik 30, 2019

Łukasz Lisowski – szef kuchni z bogatym doświadczeniem, rozpoczął współpracę z polskim producentem sosów i dodatków gastronomicznych Fanex. Na stanowisku eksperta ds. gastronomii, będzie odpowiedzialny m.in. za prowadzenie szkoleń i warsztatów kulinarnych oraz wsparcie merytoryczne poszczególnych działów firmy.

Czytaj wiecej

Fanex oferuje już 17 wegańskich sosów

poniedziałek, Październik 28, 2019

W obliczu zmieniających się upodobań żywieniowych i wzrostu popularności weganizmu w Polsce, konsumenci coraz chętniej i odważniej odkrywają nowe, nieznane dotąd smaki budowane na bazie składników roślinnych. Koncepty gastronomiczne, chcąc jak najlepiej sprostać nowym wymaganiom klientów, dynamicznie rozszerzają swoje bezmięsne menu. Fanex – lider w produkcji dodatków dla branży HoReCa, podążając za tym globalnym trendem, […]

Czytaj wiecej

Szefowie kuchni w hotelach stawiają na produkty premium

poniedziałek, Wrzesień 9, 2019

Gastronomia hotelowa biorąc pod uwagę produkty bazowe przy tworzeniu swojego menu, często wybiera dostawców takich jak Fanex, czyli producentów dużych i sprawdzonych, których produkty są gwarantem bezpieczeństwa, komfortu użycia oraz niezmienności i powtarzalności dobrego smaku.

Czytaj wiecej

Fanex rozumie potrzeby Food Trucków

wtorek, Lipiec 2, 2019

Od kilku już lat widzimy, iż mimo dużego nasycenia, polski rynek mobilnej gastronomii stanowi dla naszej firmy duży potencjał sprzedażowy. Liczba food trucków oraz różnorodność oferowanych przez nie potraw, świadczy o niesłabnącym popycie na ten format gastronomii.

Czytaj wiecej

Street food w Polsce ma się coraz lepiej

wtorek, Lipiec 2, 2019

Street food w Polsce ma się coraz lepiej i nabiera coraz większego rozpędu. Powstaje wiele miejsc oraz inicjatyw społecznych, które świetnie sprzyjają temu zjawisku. Co ciekawe, różnorodność serwowanych dań oraz napojów jest wręcz oszałamiająca a połączenia poszczególnych składników często nieoczywiste.

Czytaj wiecej

Trendy w gastronomii na stacjach paliw

piątek, Czerwiec 7, 2019

Liczba oraz rodzaj konceptów gastronomicznych przy stacjach paliwowych w Polsce stale rośnie. Punkty te poszerzają także systematycznie swoją ofertę serwowanych produktów. Dziś na stacjach paliw możemy zakupić nie tylko hot-dogi czy zapiekanki – wybór jest znaczenie szerszy.

Czytaj wiecej

Euro Gastro 2019

środa, Maj 15, 2019

Serdecznie zapraszamy do obejrzenia krótkiej relacji video ze stoiska Fanex podczas ostatnich targów gastronomicznych Euro Gastro.

Czytaj wiecej

Fanex wchodzi na rynek przypraw

środa, Marzec 27, 2019

Fanex – lider w produkcji sosów dla branży HoReCa, poszerza swoją ofertę dla gastronomii i wprowadza na rynek markę Fusion Spices oferującą klientom najwyższej jakości przyprawy, kompozycje rosołowe oraz wyjątkowe marynaty.

Czytaj wiecej

Nowa, niezwykle ostra odsłona sosu Sriracha od Fanex

środa, Luty 6, 2019

Fanex wprowadził na rynek nową odsłonę egzotycznego sosu Sriracha. Obecna wersja bez wątpienia jest najostrzejszym sosem w ofercie Fanex. Produkt jest już dostępny w sprzedaży hurtowej dla gastronomii oraz sieci handlowych.

Czytaj wiecej

Fan&JOY – nowe kulki żelowe od Fanexu

środa, Grudzień 19, 2018

Fanex – polski producent sosów dla branży HoReCa, wprowadził do swojej oferty 4 zupełnie nowe wyroby Fan&JOY- kulki żelowe z płynnym owocowym środkiem. Nowatorskie produkty o smaku truskawki, limonki, jagody oraz pomarańczy są już dostępne zarówno w sprzedaży hurtowej, jak i w sklepie internetowym.

Czytaj wiecej