Aktualności

Musztarda ze smażoną cebulką – kolejna nowość w ofercie Fanex

środa, Czerwiec 27, 2018

Fanex wprowadził na rynek zupełnie nową recepturę – Musztardę ze smażoną cebulką z dodatkiem octu jabłkowego. Produkt nie zawiera konserwantów. Sos jest już dostępny w sprzedaży hurtowej dla konceptów gastronomicznych oraz sieci handlowych.

Czytaj wiecej

Fanex rezygnuje z jaj z chowu klatkowego

piątek, Maj 25, 2018

Fanex – polski producent sosów dla branży HoReCa, deklaruje że przy wytwarzaniu swoich produktów zamierza zrezygnować z użycia jaj pochodzących z chowu klatkowego do 2025 roku. Celem tego działania jest poprawa dobrostanu zwierząt hodowlanych, a także dalsze doskonalenie zrównoważonego łańcucha dostaw w firmie.

Czytaj wiecej

Fanex wprowadził do sprzedaży Musztardę Rosyjską

wtorek, Maj 15, 2018

Fanex – polski producent sosów dla branży HoReCa, wprowadził na rynek kolejny nowy produkt – Musztardę Rosyjską, która bez wątpienia jest najostrzejszą musztardą z oferty. Produkt jest już dostępny w sprzedaży hurtowej dla gastronomii oraz sieci handlowych. Obecnie Fanex w swojej regularnej ofercie, posiada już blisko 70 produktów.

Czytaj wiecej

Polacy przy grillu – klasycznie czy nowocześnie?

czwartek, Kwiecień 26, 2018

Zwyczaj wspólnego grillowania jest popularny w Polsce od wielu lat. Sezon grillowy to z kolei jeden z najdłuższych okresów w gastronomii. Co więcej, z sezonu na sezon obserwujemy jego rozciąganie w czasie. Z punktu widzenia producenta sosów i dodatków gastronomicznych, można wyróżnić dwa główne trendy zakupowe związane z grillem – klasyczny, który prawdopodobnie nigdy nie straci na sile oraz nowoczesny, ewoluujący z roku na rok. Co prawdziwy Polak piecze dziś na swoim ruszcie i jakich dodatków gastronomicznych do tego używa?

Czytaj wiecej

Personalizowane receptury sosów dużą siłą Fanex

środa, Marzec 7, 2018

Fanex – polski producent sosów dla branży HoReCa, kolejny rok z rzędu zakończył ze wzrostem sprzedaży. Największy wpływ na utrzymanie dynamiki wzrostu, miało elastyczne podejście do Klientów oraz produkcja oparta na procedurach personalizowania receptur.

Czytaj wiecej

Fanex: Trendy w zakupie sosów przez gastronomię stacji paliwowych

wtorek, Luty 20, 2018

Dziś na stacjach paliw możemy zakupić nie tylko hot-dogi czy zapiekanki – wybór jest znaczenie większy. Z tej racji, popyt na sosy i inne dodatki spożywcze ze strony branży, charakteryzuje się dynamicznym wzrostem.

Czytaj wiecej

Fanex na 22. Międzynarodowych Targach Gastronomicznych – EuroGastro

wtorek, Luty 6, 2018

Zapraszamy do odwiedzenia stoiska Fanex, na którym znajdzie się wiele atrakcji związanych z ofertą produktową.
21-23 marca 2018, Centrum Targowo-Kongresowe, ul. Marsa 56c Warszawa

Czytaj wiecej

Fanex: Coraz większa rola polskich marek własnych w gastronomii

środa, Listopad 29, 2017

Jak wynika z najnowszych analiz rynkowych firmy Fanex, udział polskich marek własnych w gastronomii będzie wzrastał. Podążając za tym trendem, Fanex stale rozwija instrumenty pozwalające na personalizację receptur pod indywidualne potrzeby klientów.

Czytaj wiecej

Trzy nowe produkty w ofercie Fanex

środa, Listopad 15, 2017

Fanex – polski producent sosów dla branży HoReCa, wprowadził do swojej oferty trzy zupełnie nowe wyroby. Sos Curry, Sos Paprykowy Sriracha oraz Dressing Tzatziki są już dostępne zarówno w sprzedaży hurtowej, jak i w nowym sklepie internetowym marki.

Czytaj wiecej

Fanex z nową stroną www oraz sklepem online

czwartek, Listopad 9, 2017

Fanex – polski producent sosów dla branży HoReCa, wprowadził zapowiadane zmiany i gruntownie odświeżył swoją stronę internetową oraz sklep online. Koncept wizualny projektu został znacząco uproszczony, a jego graficzny design nawiązuje do obecnych trendów rynkowych. Licząc na szersze dotarcie także do klientów detalicznych, Fanex wprowadził kilka dodatkowych usprawnień na swojej stronie internetowej.

Czytaj wiecej
1 2