Aktualności

Fanex rozszerza swoją ofertę online

czwartek, Kwiecień 9, 2020

Fanex – lider w produkcji dodatków dla branży HoReCa, rozszerza asortyment produktów w swoim sklepie internetowym. Do oferty online dostępnej zarówno dla klienta gastronomicznego, jak i detalicznego, dołącza m.in. cała linia przypraw Fusion Spices, dodatki spożywcze oraz wegański sos majonezowy. W związku z wszelkimi utrudnieniami jakie niesie za sobą obecna sytuacja związana z koronawirusem, firma […]

Czytaj wiecej

Trzymamy kciuki za Gastronomię

poniedziałek, Marzec 30, 2020

Od 30 lat jesteśmy bezpośrednio związani z branżą gastronomiczną, która w obecnym czasie przechodzi wyjątkowo trudny czas. Wielu naszych Partnerów HoReCa, musi teraz stawić czoła, niezwykle trudnemu wyzwaniu. Drodzy Restauratorzy, Hotelarze, Szefowie Kuchni, cała GASTRONOMICZNA ZAŁOGO, trzymamy za Was bardzo mocno kciuki i wierzymy, że już niebawem wrócimy do normalności i znów będziemy mogli rozwijać […]

Czytaj wiecej

Fanex partnerem gastronomicznym Suntago

czwartek, Luty 27, 2020

Fanex – lider w produkcji sosów dla branży HoReCa, nawiązał współpracę z Suntago Wodny Świat, największym zadaszonym parkiem wodnym w Europie. W ramach umowy koncepty gastronomiczne zlokalizowane na terenie parku, będą korzystać z sosów, przypraw oraz dodatków gastronomicznych wytwarzanych przez Fanex. Suntago Wodny Świat to pierwszy etap wyjątkowego projektu Park of Poland, który rozpoczął właśnie […]

Czytaj wiecej

Trendy gastronomiczne 2020

piątek, Styczeń 10, 2020

Trendy gastronomiczne powinny być jednym z głównych wyznaczników, jakimi kierują się przedstawiciele branży HoReCa w swojej bieżącej działalności. Restauracje i wszelkiego rodzaju punkty serwujące jedzenie, powinny brać je pod uwagę podczas komponowania swojego menu. Tak samo jest w przypadku producentów żywności – wytwarzając produkty spożywcze, powinni pamiętać o panujących, a w szczególności o nadchodzących trendach. […]

Czytaj wiecej

Łukasz Lisowski ekspertem ds. gastronomii w Fanex

środa, Październik 30, 2019

Łukasz Lisowski – szef kuchni z bogatym doświadczeniem, rozpoczął współpracę z polskim producentem sosów i dodatków gastronomicznych Fanex. Na stanowisku eksperta ds. gastronomii, będzie odpowiedzialny m.in. za prowadzenie szkoleń i warsztatów kulinarnych oraz wsparcie merytoryczne poszczególnych działów firmy.

Czytaj wiecej

Fanex oferuje już 17 wegańskich sosów

poniedziałek, Październik 28, 2019

W obliczu zmieniających się upodobań żywieniowych i wzrostu popularności weganizmu w Polsce, konsumenci coraz chętniej i odważniej odkrywają nowe, nieznane dotąd smaki budowane na bazie składników roślinnych. Koncepty gastronomiczne, chcąc jak najlepiej sprostać nowym wymaganiom klientów, dynamicznie rozszerzają swoje bezmięsne menu. Fanex – lider w produkcji dodatków dla branży HoReCa, podążając za tym globalnym trendem, […]

Czytaj wiecej

Szefowie kuchni w hotelach stawiają na produkty premium

poniedziałek, Wrzesień 9, 2019

Gastronomia hotelowa biorąc pod uwagę produkty bazowe przy tworzeniu swojego menu, często wybiera dostawców takich jak Fanex, czyli producentów dużych i sprawdzonych, których produkty są gwarantem bezpieczeństwa, komfortu użycia oraz niezmienności i powtarzalności dobrego smaku.

Czytaj wiecej

Fanex rozumie potrzeby Food Trucków

wtorek, Lipiec 2, 2019

Od kilku już lat widzimy, iż mimo dużego nasycenia, polski rynek mobilnej gastronomii stanowi dla naszej firmy duży potencjał sprzedażowy. Liczba food trucków oraz różnorodność oferowanych przez nie potraw, świadczy o niesłabnącym popycie na ten format gastronomii.

Czytaj wiecej

Street food w Polsce ma się coraz lepiej

poniedziałek, Czerwiec 17, 2019

Street food w Polsce ma się coraz lepiej i nabiera coraz większego rozpędu. Powstaje wiele miejsc oraz inicjatyw społecznych, które świetnie sprzyjają temu zjawisku. Co ciekawe, różnorodność serwowanych dań oraz napojów jest wręcz oszałamiająca a połączenia poszczególnych składników często nieoczywiste.

Czytaj wiecej

Trendy w gastronomii na stacjach paliw

piątek, Czerwiec 7, 2019

Liczba oraz rodzaj konceptów gastronomicznych przy stacjach paliwowych w Polsce stale rośnie. Punkty te poszerzają także systematycznie swoją ofertę serwowanych produktów. Dziś na stacjach paliw możemy zakupić nie tylko hot-dogi czy zapiekanki – wybór jest znaczenie szerszy.

Czytaj wiecej
Fanex