Szef Kuchni Fanex

Łukasz Lisowski – kucharz oraz technolog żywienia z zawodu i z zamiłowania. W naszej firmie zajmuje stanowisko Eksperta ds. Gastronomii i mówiąc w skrócie, dba o SMAK marki FANEX. Prowadzi spotkania, szkolenia oraz warsztaty kulinarne. Jednocześnie jest nieocenionym, merytorycznym oraz kulinarnym wsparciem dla poszczególnych działów firmy, takich jak np. laboratorium, czy też dział produkcji lub obsługi klienta.

Żadne stanowisko w kuchni nie jest mu obce, a jego bogate i uniwersalne doświadczenie wiąże się zarówno z kuchnią zimną, gorąca, a la carte, bankietową, cateringową, a także z cukiernictwem. Hobbystycznie oraz zawodowo, zajmuję się również profesjonalną stylizacją i fotografią kulinarną.

Doświadczenie zawodowe zdobywał m.in. w Warsaw Marriott Hotel, Stuttgart Marriott Hotel Sindelfingen oraz w Courtyard by Marriott przy warszawskim Lotnisku Chopina. Wcześniej współpracował także z hotelami InterContinental w Warszawie oraz w Berlinie. Wiele lat był odpowiedzialny za organizację i prowadzenie prezentacji, warsztatów kulinarnych oraz profesjonalnych szkoleń gastronomicznych. Współpracował z wieloma uznanymi szefami kuchni światowego formatu, m.in. z Marco Pierre White.

Jest absolwentem Wyższej Szkoły Hotelarstwa, Gastronomii i Turystyki w Warszawie.

Fanex