Wiele osób prowadzących restauracyjny biznes – niezależnie od tego, czy jest to mały food truck, czy może znana, lubiana i dobra restauracja – próbuje znaleźć obszary, w których wprowadzenie konkretnych usprawnień przyniesie nie tylko zysk finansowy, ale również oszczędność czasu i energii pracowników. Czy gotowe sosy dla gastronomii są jednym z takich rozwiązań?
Mogłoby się wydawać, że sosy dla gastronomii to temat tabu – nie każdy restaurator czy właściciel knajpy będzie chciał przyznać się do używania gotowych formuł czy receptur. Wynika to z powszechnego przekonania panującego wśród konsumentów o słabszej jakości wyrobów gotowych, a tym samym – o wyższości sprawdzonych i przygotowywanych na miejscu przepisów. Kiedyś taka opinia była uzasadniona – obecnie jednak sosy dla gastronomii, produkowane i sprzedawane w ilościach hurtowych, a także inne półprodukty przydatne w kuchni, nie są już tym, czym były jeszcze kilkanaście lat temu. Obecnie do ich wytwarzania wykorzystuje się coraz nowsze technologie, przy jednoczesnym przetwórstwie składników najwyższej jakości. Oczywiście – nie wszystkie gotowe sosy, mieszanki przypraw lub inne produkty będą satysfakcjonujące dla klienta – dlatego warto sumiennie zaangażować się w poszukiwania najlepszych rynkowych propozycji.
Gotowe sosy dla restauracji mogą być postrzegane przez klientów jako produkty niższej jakości od tych, które restaurator przygotowuje samodzielnie – na miejscu. Wspominaliśmy o tym w poprzednim akapicie i to właściwie… jedyny minus takiego rozwiązania. Można się z nim uporać, proponując swoim gościom znane i godne zaufania marki gastronomiczne, które produkują swoje wyroby wyłącznie dla tej branży – to od razu wzbudza zaufanie konsumentów. Jakie zalety ma sytuacja, w której właściciel knajpy decyduje się na przygotowane wcześniej sosy dla restauracji?
Jak wybrać najlepsze sosy dla restauracji? Tak jak już wcześniej zostało to wspomniane, warto zaufać marce, która od lat funkcjonuje już w świadomości konsumentów, a tym samym – budzi dobre skojarzenia oraz sympatię. Taką markę reprezentują sosy Fanex. To firma dysponująca wieloletnią tradycją (opierającą się m.in. na produkcji ulokowanej w Polsce), a także szeroką paletą smaków swoich sosów i dodatków dla gastronomii. Sosy Fanex są świetnie rozpoznawalne przez klientów dużych punktów gastronomicznych, a co za tym idzie – sprawdzą się również w mniejszych restauracjach.
Sosy Fanex są produkowane ze składników najwyższej jakości, których receptury są z jednej strony oparte na tradycji, a z drugiej – stale ulepszane tak, by trafiać w dynamicznie zmieniające się gusta klientów. Z mieszanki tych czynników powstaje wyjątkowy smak – zarówno gotowych sosów wytrawnych, jak i w wersji słodkiej. Dodatkowo szeroki wybór sprawia, że każda restauracja – nawet ta o ściśle określonym profilu kulinarnym – znajdzie smaki idealne dla podkreślenia serwowanych w niej dań!