Wróć do Przepisów

Frytki z sosem serowym chili z boczkiem wędzonym

Czas przygotowania

10

Ilość porcji

4

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Ulubione frytki 4 porcje

Sos serowy chili Fanex do podania

Boczek wędzony w kawałku 100 g

Papryka zielona ½ szt.

Pomidory 1 szt.

Zioła do dekoracji

Sposób przygotowania

  1. Boczek pokrój w kostkę 0,5×0,5 i usmaż na chrupiąco na patelni, następnie odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Paprykę oraz miąższ pomidora również pokrój w jednakowej wielkości kostkę.
  2. Frytki usmaż na złoty kolor, wyłóż na talerze i polej sosem serowym chili Fanex. Wierzch posyp boczkiem, papryką i pomidorami, udekoruj listkami ziół i od razu podawaj.

TIP

Frytki przygotowane samemu od podstaw z pewnością będą jeszcze smaczniejsze a przy tym satysfakcja – murowana ! A może bataty zamiast tradycyjnych ziemniaków ? Sprawdzą się na 100%


Sprawdź inne przepisy

0