Aktualności

Musztarda ze smażoną cebulką – kolejna nowość w ofercie Fanex

Udostępnij

Polski producent sosów Fanex, wprowadził na rynek zupełnie nową recepturę – Musztardę ze smażoną cebulką z dodatkiem octu jabłkowego. Produkt nie zawiera konserwantów. Sos jest już dostępny w sprzedaży hurtowej dla konceptów gastronomicznych oraz sieci handlowych.

Nowa Musztarda ze smażoną cebulką od Fanex, to dodatek spożywczy oparty o naturalne składniki. Jej niepowtarzalny, zbalansowany smak to zasługa oryginalnej receptury oraz specjalnie wyselekcjonowanego gatunku gorczycy. Musztarda bez konserwantów charakteryzuje się gładką, jednolitą i  kremową konsystencją. Jej lekko ostry smak, dopełniony jest dodatkiem  smażonej cebulki oraz  podkreślony  przez dodatek octu jabłkowego.

Musztarda ze smażoną cebulką może stanowić znakomity dodatek do dań z ryb słodkowodnych, tak popularnych w polskiej kuchni. Sos przyda się również do zaostrzenia smaku pieczonych mięs i gotowanych na parze warzyw. Dzięki swojej konsystencji odpornej na obróbkę termiczną, doda charakteru wielu potrawom – zarówno tym na zimno, jak i na ciepło.

Obecnie produkt dostępny jest w 1-kilogramowych butelkach (tzw. czarne tuby Fanex) i skierowany jest do szeroko rozumianej gastronomii oraz całego rynku HoReCa. Producent w przyszłości nie wyklucza jego wprowadzenia także do sprzedaży detalicznej.

Dzięki badaniom laboratoryjnym oraz licznym test-panelom producenta, nowy sos posiada wysokie walory smakowe, które zostały docenione przez profesjonalnych kucharzy współpracujących z marką Fanex.

- Wierzymy, że nowa Musztarda ze smażoną cebulką spotka się z dużym zainteresowaniem ze strony branży gastronomicznej. Produkt sprawdzi się świetnie zarówno jako samodzielny dodatek do szybkich dań w konceptach bistro, jak również jako wysokiej jakości baza do bardziej złożonych sosów w wykonaniu profesjonalnych szefów kuchni – mówi Piotr Kubiczek, Dyrektor Handlowy w firmie Fanex.


Fanex rezygnuje z jaj z chowu klatkowego

Fanex wprowadził wegański sos majonezowy VEGA MAJO ze znakiem V-Label

Polecane artykuły

0