Aktualności

Fanex rezygnuje z jaj z chowu klatkowego

piątek, Maj 25, 2018 | biuro

Fanex – polski producent sosów dla branży HoReCa, deklaruje że przy wytwarzaniu swoich produktów zamierza zrezygnować z użycia jaj pochodzących z chowu klatkowego do 2025 roku. Celem tego działania jest poprawa dobrostanu zwierząt hodowlanych, a także dalsze doskonalenie zrównoważonego łańcucha dostaw w firmie.

Czytaj wiecej

Fanex wprowadził do sprzedaży Musztardę Rosyjską

wtorek, Maj 15, 2018 | biuro

Fanex – polski producent sosów dla branży HoReCa, wprowadził na rynek kolejny nowy produkt – Musztardę Rosyjską, która bez wątpienia jest najostrzejszą musztardą z oferty. Produkt jest już dostępny w sprzedaży hurtowej dla gastronomii oraz sieci handlowych. Obecnie Fanex w swojej regularnej ofercie, posiada już blisko 70 produktów.

Czytaj wiecej

Polacy przy grillu – klasycznie czy nowocześnie?

czwartek, Kwiecień 26, 2018 | biuro

Zwyczaj wspólnego grillowania jest popularny w Polsce od wielu lat. Sezon grillowy to z kolei jeden z najdłuższych okresów w gastronomii. Co więcej, z sezonu na sezon obserwujemy jego rozciąganie w czasie. Z punktu widzenia producenta sosów i dodatków gastronomicznych, można wyróżnić dwa główne trendy zakupowe związane z grillem – klasyczny, który prawdopodobnie nigdy nie straci na sile oraz nowoczesny, ewoluujący z roku na rok. Co prawdziwy Polak piecze dziś na swoim ruszcie i jakich dodatków gastronomicznych do tego używa?

Czytaj wiecej

Personalizowane receptury sosów dużą siłą Fanex

środa, Marzec 7, 2018 | biuro

Fanex – polski producent sosów dla branży HoReCa, kolejny rok z rzędu zakończył ze wzrostem sprzedaży. Największy wpływ na utrzymanie dynamiki wzrostu, miało elastyczne podejście do Klientów oraz produkcja oparta na procedurach personalizowania receptur.

Czytaj wiecej

Dla prasy

Kontakt:

biuro_prasowe@fanex.pl