Aktualności

Szefowie kuchni w hotelach stawiają na produkty premium

9 Wrzesień, 2019

Gastronomia hotelowa biorąc pod uwagę produkty bazowe przy tworzeniu swojego menu, często wybiera dostawców takich jak Fanex, czyli producentów dużych i sprawdzonych, których produkty są gwarantem bezpieczeństwa, komfortu użycia oraz niezmienności i powtarzalności dobrego smaku.

Czytaj wiecej

Fanex rozumie potrzeby Food Trucków

2 Lipiec, 2019

Od kilku już lat widzimy, iż mimo dużego nasycenia, polski rynek mobilnej gastronomii stanowi dla naszej firmy duży potencjał sprzedażowy. Liczba food trucków oraz różnorodność oferowanych przez nie potraw, świadczy o niesłabnącym popycie na ten format gastronomii.

Czytaj wiecej

Street food w Polsce ma się coraz lepiej

2 Lipiec, 2019

Street food w Polsce ma się coraz lepiej i nabiera coraz większego rozpędu. Powstaje wiele miejsc oraz inicjatyw społecznych, które świetnie sprzyjają temu zjawisku. Co ciekawe, różnorodność serwowanych dań oraz napojów jest wręcz oszałamiająca a połączenia poszczególnych składników często nieoczywiste.

Czytaj wiecej

Trendy w gastronomii na stacjach paliw

7 Czerwiec, 2019

Liczba oraz rodzaj konceptów gastronomicznych przy stacjach paliwowych w Polsce stale rośnie. Punkty te poszerzają także systematycznie swoją ofertę serwowanych produktów. Dziś na stacjach paliw możemy zakupić nie tylko hot-dogi czy zapiekanki – wybór jest znaczenie szerszy.

Czytaj wiecej

Dla prasy

Kontakt:

biuro_prasowe@fanex.pl