Ta witryna używa Coookies! Przebywając na niej akceptujesz naszą politykę cookies. [ Zamknij to okno ]

Chcesz robić zakupy w naszym sklepie?Zarejestruj się!

Brak produktów

0,00 zł Dostawa
0,00 zł Suma

Koszyk Realizuj zamówienie

powrót...

27.09.16

Kongres Szefów Kuchni

Już 12 października w Warszawie odbędzie się długo wyczekiwany Kongres Szefów Kuchni.

Naturalnie, stoisko Fanexu też się tam pojawi!




Na cały dzień przygotowaliśmy dla Państwa moc atrakcji. Będzie nam towarzyszył Marcin Budynek, Mistrz Kulinarny oraz założyciel i właściciel własnej Akademii Kulinarnej. Poprowadzi warsztaty kulinarne na naszym stoisku, w tym także dwa dłuższe moduły:

Wokół musztardy i majonezu, moduł pierwszy - godz. 12:00-13:00
Wykorzystanie musztardy jako bazy do musztard smakowych - gruszkowej, jabłkowej, śliwkowej… Smaki uzależnione od produktów sezonowych. Musztardy jako dodatek do dań zimnych i ciepłych.
Przygotowanie sosów na bazie majonezu - Cezar, aioli, kaparowy, itp. Najczęściej wykorzystywane sosy na bazie majonezu wykonane w szybki sposób i gwarantujące stałą jakość dzięki produktowi bazowemu.
Majonez - barwienie wyciągami z ziół i warzyw - naturalnym chlorofilem, sokiem z buraka, wyciągiem z mięty, itp.

Przystawki na zaostrzenie apetytu, ketchup jako baza do nietuzinkowych sosów, moduł drugi – godz. 14:20-15:20
Ketchup - skondensowany smak pomidorów - jako produkt wyjściowy do prostych aczkolwiek nietuzinkowych sosów. W programie między innymi Krwawa Mary, sos truflowy, sweet & sour.
Przygotowanie zimnych zakąsek typu amuse bouche na bazie produktów spoza tradycyjnej oferty Fanexu. Pasty typu humus z wykorzystaniem czerwonej fasoli, tapanede z czarnych oliwek z dodatkiem kaparów, konfitura z papryki, itp.

Szefowie Kuchni mogą się rejestrować na stronie internetowej Kongresu. Wystarczy wypełnić formularz rejestracyjny

.